Campagne Zorg voor Energie: doe mee!

7-2-2024

Ook in 2024 willen we energieverspilling tegengaan en flink besparen op energiekosten. Iedere zorgmedewerker en cliënt kan hier een steentje aan bijdragen, maar moet er soms vriendelijk aan herinnerd worden. Daarom organiseren Expertisecentrum Verduurzaming Zorg (EVZ) en MPZ in het najaar voor de derde keer de campagneweek Zorg voor Energie onder de noemer ‘de kracht van herhaling’. De zorgsector gebruikt immers veel energie en dat past niet bij onze gezamenlijke ambitie om duurzame zorg te stimuleren.

Noteer 7 t/m 11 oktober in activiteitenkalender organisatie
Zet de campagneweek in de activiteitenkalender van jouw organisatie, stem af met je communicatie-collega’s en meld je organisatie NU aan. Zorgaanbieders die meedoen krijgen gratis een online toolkit met campagnematerialen, een draaiboek en een campagnevlag (voor nieuwe deelnemers).

Doel campagne
De zorgsector gebruikt veel energie. Dat past niet bij onze gezamenlijke ambitie om duurzame zorg te stimuleren. Doel van de campagne is het creëren van blijvende draagvlak bij en betrokkenheid van álle zorgmedewerkers bij de CO2-routekaartaanpak om te werken naar een fossielvrije en energiezuinige vastgoedportefeuille.

Ontwikkeling online campagnetoolkit
De bestaande toolkit met campagnematerialen gaan we actualiseren en aanvullen waar nodig. Deze is uiterlijk 1 augustus beschikbaar. Denk aan posters met bespaartips voor op het werk en thuis, animaties, campagnekrantje voor op de leestafel, woordzoekers en nog meer. Ook is er voor iedere nieuwe deelnemer een campagnevlag beschikbaar. Heb je in 2023 meegedaan? Dan kun je de vlag opnieuw gebruiken.
Campagnelogo Zorg voor Energie
Campagnekarakter vuurvliegje Sparky
Sparky figureert ook dit jaar op de actiematerialen: een vrolijke energie actieveling die jou de hele dag door helpt om energie-slim en energiezuinig te werken. Sparky zelf weet niet van ophouden met tips & trics en geeft dat op een aanstekelijke, blije manier aan jou door.

De aanmeldingen druppelen binnen: de teller staat nu op ruim 20 deelnemers. Weten wie? Bekijk het deelnemersoverzicht.

Voorbeeldanimatie: licht uit

De energiecampagne is een initiatief van Milieu Platform Zorgsector in samenwerking met het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg en de zorgbranches: ActiZ | de Nederlandse ggz | Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland | Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen | Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra.